Ден за размисъл преди парламентарните избори на 4-и април. Днес е

...
Ден за размисъл преди парламентарните избори на 4-и април. Днес е
Коментари Харесай

Ден за размисъл преди парламентарните избори

Ден за размисъл преди парламентарните избори на 4-и април. Днес е неразрешена политическата пропагандата и оповестението на социологически данни за настройките на гласоподавателите, като възбраната продължава от 00:00 часа през днешния ден до 20:00 часа в изборния ден в неделя. 

Близо 7 000 са претендентите за народни представители, които се състезават за 240 места в 45-ото Народно заседание. За съпоставяне с предходните парламентарни избори през 2017 година претендентите бяха 4 732. 

6 732 316 души имат право на глас. Те ще гласоподават в 11 983 секции на територията на цялата страна, като в 9394 ще могат да го създадат машинно. Определени са 409 преносими секции за трудноподвижните хора. Подадени са молби за защита в 88 covid-секции в лечебни заведения и 185 преносими covid-секции. 

На в МРРБ можете да намерете секцията, в която би трябвало да гласувате и адреса й. За задачата би трябвало да въведете единствено своето ЕГН. 

Ученици и студенти от постоянно образование, в това число курсанти, дипломанти, докторанти, специализанти, могат да гласоподават в града, в който учат, в случай че градът е друг от обитаемото място по персонална карта. Адресите на секциите са оповестени на уеб страниците на общините.

Българите в чужбина ще могат да гласоподават в 467 изборни секции, разкрити в 69 страни. Сънародниците ни могат да се осведомят за местата на гласоподаване по страни на централния уебсайт на Министерство на външните работи, в рубриката „ “, както и на уеб страницата на всяко дипломатическо посланичество, в секция „ Избори за Народно събрание 2021 “. 

35 са медиите, упълномощени да отразяват изборния ден. Сред тях има и пет интернационалните - Франс прес, Ройтерс, Асошейтед прес, Ал Джазира Англия и македонският Канал 5. Пет социологически организации ще работят по правенето на екзитпол. 

Изборната администрация през днешния ден продължава да работи и да приготвя изборния ден. Продължава предаването на изборните бумаги на съответните изборни комисии. ЦИК ще следи дали има някакво закъснение или проблеми, с цел да може да се реши в точния момент и да се подсигурява естественото протичане на изборния ден на следващия ден.

Над 20 000 служители на реда и близо 800 пожарникари ще вземат участие в защитата на изборния развой. За всички чиновници на Министерство на вътрешните работи са обезпечени персонални защитни средства - маски и ръкавици, а за участващите в преносимите Covid-секции в допълнение ще бъдат обезпечени еднократни защитни дрехи.

От 8 март е разполагаем денонощна телефонна линия 02/90 112 98 и имейл, на който всички жители, които желаят, могат да подават сигнали, свързани с нарушаване на изборния развой, настрана такива сигнали могат да бъдат подавани и в районните ръководства и на телефон 112. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР